Kesämuistoja ja teetasting

Teejaosto vietti heinäkuussa kesäistä iltapäivää Leenan kotona teetastingin merkeissä. Katoimme pöydän ulos terassille, jossa nautimme herkullista salaattia ja nepalilaista teetä. Ennen jälkiruokaa meidät kuitenkin yllätti rankkasade. Siirsimme teekupit sisään ja sytytimme tunnelmalliset kynttilät!

Seuraavassa iltapäivän teetastingin tulokset.

image
Antu SFTGFOP1 Nepalista
Nautittiin fenkolisen katkarapusalaatin kanssa. Vihreä tee oli kupissa väriltään keltainen. Vihreäksi teeksi maku oli yllättävän paahteinen ja voimakas. Tee jaoston mielestä tämä tee sopii hyvin ruoan tai suolaisten tarjottavien kanssa. Tuoksu on erittäin hyvä: maan, okran ja paahteisen sävyinen.

image

Kyoto

Yhdistelmä japanilaista vihreää teetä ja portugalilaisten luomuruusun terälehtiä on visuaalisesti viehättävä. Tuoksu oli senchalle tyypillisen raikas ja ruohoinen. Kupissa väri on heleän vihreä. Ulkonäkö vei odotukset korkealle, mutta maku ei täysin vastannut odotuksia. Makuna oli sitruunaverbena ja sitruunamelissa, jotka eivät kuitenkaan sanottavasti tuoneet mitään lisää hyvään perussenchaan verrattuna. Ruusun terälehtien maku ei lyönyt häiritsevästi läpi, josko ollenkaan. Ehkä ne olivat lähinnä koristeina. Sievä ja naisellinen tee joka tapauksessa.

image
Huang Xiao Cha

Kiinalaisen keltaisen teen tuoksu oli yllättävä: savuinen, jopa tupakkainen ja voimakas.
Verrattuna hieman tunkkaisen tuoksuun maku oli upea yllätys.
Jaosto ihastui teen paahteiseen makeaan makuun jota voi verrata jopa rooibokseen tai honey bush- yrttiteen makeustasoon. Pussissa ei ole kuin teen lehtiä, joten upea maku tulee pelkästään teen ominaismausta. Tämän tastingin suosikkitee. Se sopi erittäin hyvin mausteisten ja pähkinäisten porkkanaleivosten kanssa. Teejaosto suosittelee lämmöllä!

image

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s