Teeleidin herkkuja ja terkkuja Jyväskylästä

 

Teejaosto vieraili Jyväskylän hurmaavassa Teeleidissä. Teeleidi on jo paikkana upea ja vanhan vaneritehtaan johtajan talo huokuu hyvää tunnelmaa. Saimme kuulla Teeleidin yrittäjän Annen tarinoita hänen matkaltaan Kiinaan ja teen maailmaan. Maistelimme hyvin haudutettua teetä monta pannullista, niin että teen mielihyvää tuottava L-teaniini hyrisi päässä vielä tunteja vierailun jälkeen.

Esittelemme seuraavaksi Teeleidiä ja kirjoituksen lopusta löytyvät parhaat maistiaiset Teeleidin valikoimasta.
Teeleidin valikoima on erittäin laaja ja laadukas. Ainoastaan kahvi puuttuu listalta, mikä jaostomme silmissä vain nostaa kunnioitusta. Tämä on aidosti teehuone!

Kysyin Annen omaa suosikkiteetä ja se on Tamaryocucha niminen vihreätee japanista. Sitä ei ole perinteisen japanilaisen senchan tapaan kuivattu, vaan kiinalaiseen tapaan höyrytetty. Tämä antaa teelle herkän ja hennon maun ja upean keväisen sävyn. Tamaryocucha lähti myös mukaan Teeleidin puodista.

Teejaoston suosikiksi nousi kuitenkin sencha kura. Sencha kura on väriltään voimakkaan kirkkaan vihreä. Teessä on värin mukainen raikkaan ruohoinen maku. Maku tuo mieleen kesän ja kevään. Virkistävä ja mielialaa kohottava tee kestää kolme haudutusta upeasti. Maku syvenee ja vahvistuu toisella haudutuksella ja pehmenee kolmanteen haudutukseen. Teejaosto joi Sencha kuraa yhteensä kuusi pannua, ja tunnelma pöydässä nousi pannu pannulta, joten voimme lämmöllä suositella sitä muillekin!

Lisäksi maistoimme vanhaa suosikkiamme Oolong milkyä, joka ei pehmeydessään petä koskaan. Oolong milkyn erityinen kermainen maku tulee siitä, että se höyrytetään vuohen maidolla. Teejaoston mielestä tämä oolong on parhaillaan jälkiruoan asemasta tai iltapäivällä nautittuna, sillä maku on erittäin kermainen makea ja herkullinen.

Pistaasi Pu Erh on erityinen ja omintakeinen tee. Pistaasi peittää pu ehrille tyypillisen maanläheisen (tallin) hajun, mutta ei peitä hyvää pehmeää makua. Pu Erh on siitä mainio tee, ettei sitä voi pilata hauduttamalla väärin. 100 astetta ja 3min tuottaa miedon maun ja 10min erittäin voimakkaan, mutta tee ei kitkeröidy missään vaiheessa. Väriltään Pu Erh on kuin kahvi, aivan mustaa. Anne suositteli Pu Erhiä aamuteeksi, sillä se auttaa kaikkiin vatsan ja suoliston vaivoihin ja myös närästykseen. Teejaoston suosikkia tästä ei tullut, mutta aiomme perehtyä Pu Erhiin paremmin vielä uudelleen ja kokeilla hauduttamista kotioloissa.

Kuulimme, että Teeleidi muuttaa heinäkuussa uusiin tiloihin Jyväskylässä ja jaostomme tekee varmasti visiitin myös uuteen Teeleidiin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s