Teen viikko Vileen tapaan

img_4974img_4976

Teejaosto vieraili Mikkelin kahvila-leipomo Vileen teen päivän kunniaksi järjestämällä teen viikolla, jonka aikana tarjolla oli 10 euron hintainen teemenu. Teemenuun kuuluu lohikolmioleipä, kuivakakkua ja skonssi hillolla ja kermavaahdolla sekä tietysti listalta valittu tee. Odotukset olivat korkealla, sillä Vilee on Mikkelissä tunnettu hyvästä laadusta ja lähiruoasta.

Teeksi valitsimme listan ainoan maustamattoman vihreän gunpowder -teen. Tee ja herkut tarjoiltiin pöytään. Yllätyimme tarjoilujen suuresta koosta. Kolmioleipä oli tehty Vileen leipomon omaan limppuun ja oli tavallista teen kanssa tarjottavaa kolmioleipää tuhdimpi.

Valitettavaa kyllä, teemenun sydän, vihreä tee oli laitettu hautumaan liian kuumaan veteen suoraan kuppiin. Ei ollut mahdollisuutta pelastaa teetä liian kuumalta vedeltä, sillä vesi oli jo kaadettu teen päälle. Gunpowderiin muodostui näin ollen savuinen tai tupakkainen maku. On surullisen yleistä, että melko laadukaskin vihreä tee pilataan kahvilan kassan takana liian kuumalla vedellä.

Toisella haudutuksella haimme pelkkää kuumaa vettä kassalta ja annoimme sen jäähtyä ennen haudutusta, jolloin tee maistui hyvältä.

Tarjoilut olivat alhaiseen hintaan nähden hyvät. Kaikkein positiivisinta mielestämme on, että Mikkelissä joku yrittäjä haluaa juhlistaa teen päivää ja tarjota teemenun.

Toivoisimme jatkossakin teemenu-vaihtoehtoa Vileeseen ja työntekijöille lisää tietoa vihreän teen hauduttamisesta. Vileen teemenu on tarjolla vielä huomenna lauantaina. Vihreän teen ystävien kannattaa kuitenkin muistaa tilata vesi ja tee erillään.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s