Sencha tasting

 

Sencha tasting

Keväisenä perjantai-iltapäivänä teejaosto kokoontui Emmiinan viihtyisässä city-kodissa. Meillä oli jälleen paljon puhuttavaa ohjauksesta – ja ennen kaikkea teestä. Teemaistelun teemaksi valikoitui sencha. Sencha on Japanilaista höyrytettyä vihreää teetä. Kaikki testaamamme sencha-laadut ovat maustamatonta ja laadukasta senchaa.

Yui Sencha

Maukas ja pehmeä fulamushi-sencha Yuista Shizuokasta Japanista vuodelta 2016. Teepaketissa ei ollut erikseen haudutusohjetta. Haudutimme teetä 3 minuuttia 70 asteisessa vedessä. Yui Sencha maistui keväisen ruohoiselta ja raikkaalta. Pidimme siitä paljon. Väri oli erityisen hieno vaalean kirkkaan vihreä. Yui Senchaa saa Teemaan valikoimista.

Japan Sencha Ariake

Toinen testaamamme Sencha oli Japan Sencha Ariake Teeleidin valikoimista. Haudutimme Japan Sencha Ariaken ohjeen mukaan 75 asteessa 2minuuttia. Näin saimme mietoa kellertävän vihreää lempeää ja täyteläistä juomaa. Vaikutelma oli aivan erilainen kuin Yui senchassa.

Sencha Hiko

Kolmas tee on Helsingin Eerikinkadun Thehuoneelta, jossa sitä suositeltiin teen asiantuntijoille, jotka haluavat maistaa jotain erityisen hienoa senchateetä. Sencha Hiko valmistetaan perinteisellä menetelmällä pääosin käsityönä. Tee alkaa hapettua osittain jo kerääjien korissa ennen höyrytystä. Erittäin hienojakoista voimakkaan vihreää teetä pitää laittaa yllättävän paljon (3-4g) pientä kuppia kohden. Tee haudutetaan 50 asteisessa vedessä ja veden lämpötilaa tulee nostaa seuraavilla haudutuskerroilla. Teen tuoksu on huumaava, voimakkaan luonnollinen vihreä tuoksu. Kupissa valmis teejuoma on erittäin vihreä ja kaunis tee. Teen maku on voimakas ja hienostunut ja sillä on raikastavan virkistävä vaikutus. Tee sopisi viilentämään kuumaa kesäpäivää varjossa nautittavaksi. Teejaoston mielestä näin huipputee tulee nauttia sellaisenaan ilman muita syömisiä.

Sencha Kura

Iltapäivän viimeinen tee on Sencha Kura Teeleidin valikoimista. Sencha Kurasta kirjoitimme jo aikaisemmin blogissamme. Jo pelkkä Sencha Kuran tuoksu saa pään pyörälle, sillä teessä on erittäin paljon mielihyvää tuottavaa L-teaniinia, jonka tuntee myös voimakkaan nurmimaisesta tuoksusta. Haudutettu tee on kauniin vihreää, lempeän täyteläistä ja makean pyöreää. Vuodenajoista mieleen tulee nurmimaisen kevään sijasta lempeän lämmin loppukesän ilta. Sencha Kuraa on helppo rakastaa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s